Oldal betöltése ...


TOP-3.2.1-es projekt
Fotók
Faluház facebook
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Elektronikai hulladékgyűjtés

ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS!

A ROLFIM Szövetkezet és Baracska Község Önkormányzata elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során mindenki ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

 

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2017. október 28. (szombat) 08:00-11:00 óráig

 

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Baracska, Kossuth u. 42. (Községházai buszmegállóval szembeni önkormányzati ingatlan.)

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Baracskán szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

A gyűjtés során leadható minden, ami valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működött.

Azok számára, akik nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e-hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a ROLFIM Szövetkezet „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében megoldható az összekészített eszközök elszállítása Baracska területén, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv). Kérjük, hogy az elszállítandó eszközöket ne helyezzék őrizetlenül az ingatlanon kívülre, így elkerülhető a berendezések fosztogatása, illetve a környezet szennyezése!

Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon 2017. október 26-ig munkanapokon 08:00-12:00 óráig lehet megtenni. A bejelentésben telefonos elérhetőséget is meg kell adni, mivel a begyűjtő járat megtervezését követően szükségessé válhat az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!

A ROLFIM Szövetkezet lehetőséget biztosít, hogy egész évben a Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1-269-02-34-es telefonszámon lehet!

Együttműködésüket köszönjük!

                                                                                              

Becsei Andrásné
alpolgármester

Copyright © 2011 Baracska Község Önkormányzata
Honlappal kapcsolatos észrevételeiket várjuk az info@baracska.hu címen