Oldal betöltése ...


TOP-3.2.1-es projekt
Önkormányzati Hivatali Portál
Fotók
Faluház facebook
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Tisztelt Lakosság!
Négyes Tímea vagyok, csuhé-, gyékény-, szalmatárgy készítő, de elsősorban székkötőnek tartom magam.

A Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíj pályázatán sikerrel szerepeltem. A témám a székkötés múltja és jelene. Párommal országos néprajzi kutatásba kezdünk, melyhez szeretnénk a segítségét kérni. Tervezzük a tárgyi anyag felmérését és a még alkotó mesterek felkutatását.

Kérem, hogy amennyiben tud, segítsen, a lenti elérhetőségeimen jelezze, ha az Ön által irányított településen van:
  • néprajzi, helytörténeti gyűjteményben szálas anyaggal (gyékény, csuhé, sás, szalma) kötött ülő vagy fekvő alkalmatosság, vesszőből készült használati tárgy (Képet, leírást külön megköszönnék!);
  • még alkotó mester (idős ember), aki bármely szálas anyaggal széket tud kötni, ha lehet a neve mellett az elérhetőségére is szükségem lenne;
  • valamilyen dokumentum, mely kapcsolódik a témához, lehet ez akár háziipari szövetkezettel kapcsolatos is.
Információi számunkra nagyon fontosak, hisz nem tudunk mindenhova személyesen elmenni, de szeretnénk a tárgyi emlékeket és az egykori technikák térbeli elhelyezkedését pontosan felmérni. A még alkotó mestereket mindenképp felkeresnénk, hogy a jövő nemzedék számára videó-dokumentumban rögzítsük tudásukat.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy ekkora városban Ön sem ismer mindenkit személyesen, de kérem, továbbítsa levelem a munkatársainak, intézményvezetőknek.  Ha lehet, osszák meg a város honlapján, facebook oldalán. A több szem többet lát elve alapján hátha tud valaki érdemi információt adni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Négyes Tímea

Copyright © 2011 Baracska Község Önkormányzata
Honlappal kapcsolatos észrevételeiket várjuk az info@baracska.hu címen