Tisztelt Lakosság!
Írta: nnorbert - Dátum: Január 30 2019 16:45:25
Négyes Tímea vagyok, csuhé-, gyékény-, szalmatárgy készítő, de elsősorban székkötőnek tartom magam.

A Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíj pályázatán sikerrel szerepeltem. A témám a székkötés múltja és jelene. Párommal országos néprajzi kutatásba kezdünk, melyhez szeretnénk a segítségét kérni. Tervezzük a tárgyi anyag felmérését és a még alkotó mesterek felkutatását...

Teljes hír
Négyes Tímea vagyok, csuhé-, gyékény-, szalmatárgy készítő, de elsősorban székkötőnek tartom magam.

A Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíj pályázatán sikerrel szerepeltem. A témám a székkötés múltja és jelene. Párommal országos néprajzi kutatásba kezdünk, melyhez szeretnénk a segítségét kérni. Tervezzük a tárgyi anyag felmérését és a még alkotó mesterek felkutatását.

Kérem, hogy amennyiben tud, segítsen, a lenti elérhetőségeimen jelezze, ha az Ön által irányított településen van:
Információi számunkra nagyon fontosak, hisz nem tudunk mindenhova személyesen elmenni, de szeretnénk a tárgyi emlékeket és az egykori technikák térbeli elhelyezkedését pontosan felmérni. A még alkotó mestereket mindenképp felkeresnénk, hogy a jövő nemzedék számára videó-dokumentumban rögzítsük tudásukat.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy ekkora városban Ön sem ismer mindenkit személyesen, de kérem, továbbítsa levelem a munkatársainak, intézményvezetőknek.  Ha lehet, osszák meg a város honlapján, facebook oldalán. A több szem többet lát elve alapján hátha tud valaki érdemi információt adni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Négyes Tímea