TÁJÉKOZTATÓ
Írta: nnorbert - Dátum: Szeptember 13 2022 18:00:19

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények
igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány kiadása iránt

KÉRELEM


Teljes hír
TÁJÉKOZTATÓ

hatósági bizonyítvány igényléséhez lakások számának igazolásáról

2022. szeptember 9-én a Magyar Közlöny 146. számában megjelent - a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtérbeépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosításáról szóló - 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.), amely új hatáskört és feladatkört ad a jegyzőknek hatósági bizonyítvány kiállítására a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

A hatósági bizonyítvány kiállítása az ingatlan fekvése szerint illetékes jegyző 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a legalább 2, legfeljebb 4 lakásos, társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanok esetében az ezt alátámasztó dokumentumok alapján. A kérelmet aláírva, papír alapon vagy elektronikusan ügyfélkapun keresztül kell benyújtani.

A kérelem benyújtásához nyomtatványt készítettünk, melyet honlapunkról is letölthet. A kérelem más formában is benyújtható, amennyiben tartalmazza legalább a kérelem elbírálásához szükséges, a nyomtatványban is jelzett adatokat, dokumentumokat.
 
KÉRELEM