Faluház

Faluház

A régi kultúrház (mozi) helyén épült fel és 1991. augusztus 20-án vehette birtokába településünk lakossága a Faluháznak elnevezett közösségi házat, amely hazánk neves építésze, Makovecz Imre tervei alapján készült.
 
Az épületben kapott helyet a községi könyvtár, a földszinti nagyterem a galériával pedig számtalan rendezvénynek, lakodalomnak ad helyet.
  
2008-ban az Egészséges Településekért Alapítvány pályázati támogatásából vásárolt anyagokból, közösségi összefogással, Mezei-Rácz Ferenc népi építőmester szakértelmével felépült a Faluház udvarán egy kemence, majd a kemence körül szaletli épült, így a sütést-főzést előkészítő munkálatokra, majd a kész finomságok fogyasztására a természet közelségében, friss levegőn, ugyanakkor fedett helyen van lehetőség. A szaletli jó célt szolgál a szüreti mulatság és a községi karácsonyi vendéglátás alkalmával, valamint a baráti és
családi összejövetelek idején.
 
Az udvar – gazdaságosabb és biztonságosabb használata miatt – térkövezett, s 2023. tavaszától egy épített színpaddal egészült ki, hogy minél szélesebb körű legyen a kínálat a hasznos, valamint szórakoztató szabadidős tevékenységből a különböző korosztályú és
érdeklődésű személyeknek.
 
A könyvtári és Faluházi programokon kívül lehetőség van az épület, illetve egyes termeinek bérbevételére a különböző családi és közösségi rendezvények megtartására.