Fehér Rózsa Dalkör

Fehér Rózsa Dalkör

Tisztelt Érdeklődő!

A Fehér Rózsa Dalkör 2004-ben alakult Mészáros Jenőné Ibolya és Szoboszlai Béláné Andrea kezdeményezésére. Sok éven át Andrea volt a karvezetőnk, akitől sok szép dalt tanulhattunk meg. Sajnos Ő már az égi kórusokat vezényli, mindig szeretettel emlékezünk rá.
Kezdetben csak a települési rendezvényeken énekeltünk. Mára már több, más településen (Kajászó, Nagytétény, Százhalombatta, Vál) működő dalkörrel kötöttünk baráti kapcsolatot, szívesen teszünk eleget az Ő meghívásaiknak is. Többször részt vettünk az Abasári katonafesztiválon, KÓTA minősítőn.

2007-ben dicséretes és bronz, 2009-ben ezüst, 2011-ben és 2013-ban ezüst minősítést szereztünk.
Tagjaink között vannak aktív dolgozók, nyugdíjasok, pedagógusok, kik az évek alatt ugyan cserélődtek, de töretlen erővel éneklünk tovább. Eleinte csak népdalokat tanultunk, ma már slágerekkel, többszólamú dalokkal és dalművekkel is próbálkozunk.


2016. évben a szervezői tevékenységet Steigervaldné Katona Erika vette át.
Jelenleg sajnos nincs szakmai vezetőnk. Kottából és hanganyagból bővítjük tudásunkat, melyben dalkörünk tagja, Kupiné Böcsödi Ildikó nyújt nagy segítséget.


Célunk mindig a közös éneklés, melyet szívesen osztunk meg másokkal. Összejöveteleinket minden héten csütörtökön 17 órától tartjuk a Baracskai Faluházban.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, csatlakozni vágyókat.

Szeretnénk tovább adni az éneklés szeretetét, Bárdos Lajos mondását követve:

„Csak énekelj, mert az ének jó dolog!
Csak énekelj, mert az ének szép dolog!
Csak énekelj, mert az énekben szív dobog!”

Elérhetőség:
Név: Fehér Rózsa Dalkör
Szervező: Steigervaldné Katona Erika
Telefon: +36 30 467 7936
email: feher.rozsa.dalkor@gmail.com
katonaerika21@gmail.com
facebook: baracskaifeherrozsadalkor