Polgárőrség

Polgárőrség

Tisztelt Érdeklődő!

Engedje meg, hogy röviden bemutassam egyesületünket, tevékenységünket.
2005-ben már sokadszorra vetődött fel, jó lenne, ha Baracskán is működne polgárőrség. A kezdeményezés élére állva megalakult a hiánypótló szervezet, amelyet a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága 2006. augusztus 4-től be is jegyzett (ehhez bankszámlát kellett nyitni, adószámot kérni, ügyvédet fizetni, könyvelőt megbízni, a jogszabályban előírt formaruhát és eszközöket beszerezni, és ami még lényegesebb, tagságot toborozni). A 2006-os év decemberi közgyűlésén sikerült megfelelő számú aktív és pártoló tagot toborozni. Ennek eredményeként tudta megkezdeni munkáját a polgárőrség.

Elsődleges célunk volt, hogy a baracskai lakosok biztonságban érezzék magukat. Feladataink közé tartozik továbbá a programokon való aktív részvétel, a települési rendezvények biztosítása, a lakosság segítése (pl. járványhelyzet stb.).

Saját finanszírozásból indult az egyesület, azóta több együttműködési megállapodás is született, jó kapcsolatot ápolva partnereinkkel. A polgárőrség Baracska Község Önkormányzatával közös összefogásban szerepet vállalt a község kamerarendszerének kiépítésében. A járőrözések alatt, az elmúlt években több ezer óra szolgálati időt teljesítettünk, polgárőreink a szolgálatot éjjel és nappal, saját szabadidejükben látják el.

Önkormányzati, illetve egyéb támogatásokból, felajánlásokból tudjuk finanszírozni a szervezet működését (cégbejegyzés, könyvelő, számlavezetés, ügyintézési költségek), valamint a szükséges felszerelés biztosítását. Nem titkolt szándékunk csapatunkat bővíteni, amelyhez a közösségéért tenni akaró, baracskai fiatalok jelentkezését is folyamatosan várjuk.

Tisztelet és köszönet illeti, valamennyi tagunk önzetlenségét, áldozatos munkáját, a lakosság és Baracska mindenkori vezetőségének bizalmát, támogatását, partnereink segítő szándékát!

A Baracskai Polgárőrség nevében, Bárkányi A. László elnök

Hivatalos adatok, elérhetőségek

A szervezet nyilvántartási száma: 07-12-0002232 (Székesfehérvári Törvényszék)
Bejegyzés ideje – jogerő: 2006.08.29.
A polgárőrség elnöke: Bárkányi A. László
Mobil: +36 70 503 5059
Email: barkanyi54@gmail.com

A polgárőrség alelnöke: Becsei Sándor
Mobil: +36 20 326 7465
Email: becseisandor73@gmail.com
A polgárőrség titkára: Rákóczi János
Mobil: +36 70 509 6527
Email: rakoczijanos15@gmail.com

Amennyiben támogatná egyesületünket:
K&H Bank: 10403174-50526772-82871006